Türkiye, e-Devlet platformunun 16. yılını kutlarken, dijital dönüşüm alanındaki başarısını da kanıtlamış oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun verdiği bilgilere göre, 22 hizmetle faaliyete başlayan e-Devlet Kapısı, günümüzde 8 bin 316 hizmet sunmakta ve 1079 kuruma erişim imkanı sağlamaktadır.
e-Devlet ihraç sürecine giriyor
Yaklaşık 66,7 milyon kayıtlı kullanıcısı ile 15 yaş üstü nüfusun yüzde 96’sına hitap eden e-Devlet, dünya genelindeki önde gelen dijital devlet uygulamaları arasında yer almakta.

Vatandaşlar, e-Devlet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) işlemleri, trafik cezaları, emeklilik bilgileri ve vergi borcu gibi pek çok hizmete erişim sağlayabiliyorlar.
Yüksek kullanım oranı, e-Devlet’in hem vatandaşlar hem de devlet için sağladığı zaman ve maliyet tasarrufunu gözler önüne seriyor. Günlük ortalama 11 milyon giriş yapılan platform, kamu hizmetleri arasında hayatı kolaylaştıran bir seçenek olarak öne çıkıyor.
Bakan Uraloğlu, e-Devlet’in küresel bir marka olma yolunda ilerlediklerini belirtti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) uygulamaya konulan e-Devlet altyapısının ardından Türkiye, bu bilgi birikimini ve teknolojisini diğer ülkelere ihraç etmeyi hedefliyor.
İlk etapta “gönül coğrafyasındaki” ülkelere odaklanılması planlanan bu proje, Türkiye’nin dijital alandaki uluslararası rolünü güçlendirmeyi amaçlıyor. Bu sayede Türk teknolojisi duyurulacak ve ülkeye döviz girişi sağlanacak.